Vármegyei időjárás

2024.02.21. 08:00

Gyorsan átvonulnak a felhők a fejünk felet

Sonline.hu

időjárás

Fotó: EugeneEdge

Somogy vármegye térségében szerdán eleinte kissé még élénk, majd országszerte legyengülő, mérsékelt nyugati-északnyugati irányúra forduló légmozgás lesz jellemző. Emellett, a nap nagy részében zömében felhős ég látszik valószínűbbnek, de időnként, helyenként elvékonyodik, felszakadozik a felhőtakaró és átmeneti időszakokra kisüthet a nap. A felhőzetből szórványosan kisebb eső, záporeső előfordulhat, de jelentős mennyiségű csapadék továbbra sem érkezik. Este és éjszaka is alapvetően felhős égbolt valószínű, de eső csak elvétve, előreláthatólag a keleti határvidéken fordul elő, ott is kis mennyiségben.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 10,
szerda reggel 5,
szerda délután 11,
csütörtök reggel 6 fok körül alakul. Fronthatás nem terheli az arra érzékenyek szervezetét.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön napközben élénkülő, majd délután, este egyre többfelé felerősödő déli-délnyugati széllel melegfront és további enyhülés érkezik. Általában erősen felhős égbolt ígérkezik változó vastagságú felhőzettel. Jelentős csapadék napközben nem valószínű. Este, majd éjszaka várható szórványos eső az északi országrészben egy hazánktól északra elhaladó csapadékmezőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!