Megyei időjárás

2024.02.14. 08:00

Napos, száraz időnk lesz, amíg meg nem érkeznek a felhők

Szerdán általában napos, száraz időnk lesz gyenge légmozgással.

Délután, este nyugaton erősen megnövekedhet a felhőzet, és ott elvétve jelentéktelen eső is előfordulhat.
Éjszaka nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, reggelig csak a keleti országrész marad felhőzetmentesen, így ott várható a hidegebb hajnal. Említést érdemlő csapadék nem valószínű.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:


szerda reggel 1,
szerda délután 11,
csütörtök reggel 6 fok körül alakul.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:


- Csütörtökön, a Tiszántúlon napos, másutt erősen felhős, vagy borult idő várható. Elvétve előfordulhat szemerkélés. Gyenge marad a légmozgás.
- Pénteken, a Tiszántúlon a nap nagy részén ismét napos idő valószínű. Másutt eleinte erősebben felhős égbolt ígérkezik, majd napközben, északnyugat felől várhatóan csökken a felhőzet. Délután már országszerte lehet bízni több-kevesebb napsütésben is. Gyenge vagy mérsékelt marad a D-i, DK-i légmozgás.
- Szombatra - már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – egy meleg, majd éjszaka hidegfront érkezése körvonalazódik. Borongós idő várható, szórványosan kisebb, éjszaka a Dunántúlon helyenként jelentősebb esővel. Napközben gyenge marad a légmozgás, éjszaka viszont sokfelé megélénkül az ÉNY-i szél.
- Vasárnap erős ÉNY-i szél, erősen felhős idő valószínű rövid napos időszakokkal, és szórványos, futó záporokkal. Kissé csökken a felhőzet.
- Hétfőre előreláthatólag marad a sok felhő, és továbbra is előfordulhat kisebb eső, záporeső. A légmozgás gyengének ígérkezik. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!