Megyei időjárás

2024.03.18. 08:00

Felhős idővel érkezik hidegfront

Hétfőn mérsékelt légmozgás lesz jellemző időjárásunkra, azonban hidegfrontra kell számítani Somogyban.

Fotóillusztráció

Fotó: Photoroyalty

A Dunántúl térségében erősebben felhős égbolt mellett, elsősorban délután várhatóak szórványosan esők is. Jelentős csapadék nem valószínű, bár elvétve lehet rövid szemerkélés.

Éjszaka a délnyugati, déli térségben még borongós égbolt és eleinte szórványos esők várhatóak. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás marad a jellemző.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap délután 14,
hétfő reggel 7,
hétfő délután 12,
kedd reggel 2 fok körül alakul.

A magasban további hideg levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért az arra érzékenyek hidegfront jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Ilyen lehet például a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek! (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden délelőtt szakadozott, változó felhőzetre, elvétve futó záporra van kilátás, majd délután már inkább derült, gyengén felhős idő a valószínűbb. Mérsékelt, olykor élénkebb É-ias szél fúj. Éjszaka legyengül a légmozgás. A továbbra is derült égbolt alatt országszerte visszaeshet a hőmérséklet. Már nem csak északkeleten, hanem szerte az országban, a szélvédett fagyzugokban kialakulhat néhány fokos fagy.

- Szerdán front utáni napsütéses, nagyobbrészt derült, északkeleten időnként mérsékelten felhős, csapadékmentes idő a legvalószínűbb általában gyenge, keleten még kissé élénk É-i légmozgással.

- Csütörtökre kezdetben derült ég, majd nyugat felől fátyolfelhősödés, szűrtebb napsütés ígérkezik. Csapadék előreláthatólag nem érkezik.

- Péntekre már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de egy mediterrán ciklon melegfrontja érkezhet térségünkbe. Felhősebb, de enyhe időre van kilátás élénkülő D-ies széllel.

- Szombaton előreláthatólag eleinte a ciklon melegfrontja, majd délután már annak hidegfrontja okoz enyhe, szeles, változékony időjárást záporok, zivatarok esélyével. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!