Időjárás

2024.03.01. 08:00

Hivatalosan is beköszönt a tavasz

Kisebb esővel, záporral köszönt be a meteorológiai tavasz.

Sonline.hu

Illusztráció

Fotó: Getty Images

A meteorológiai tavasz első napján, pénteken, erősen felhős, borongós időre készülhetünk, többfelé kisebb esővel, záporesővel. Csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. Kissé csökken a hőmérséklet. Éjszaka nyugaton felszakadozhat a felhőzet.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 7,
péntek délután 13,
szombat reggel 8 fok körül alakul.

 

 

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet.

A legvalószínűbb folytatás:

  • Hétfőn keleten folytatódik a borongós időjárás, ott, illetve azon belül is inkább északkeleten lehet további kisebb eső, zápor. A Dunántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, ott időszakos napsütés, illetve elvétve gyenge záporok is valószínűek. A délkeleti szél gyenge, mérsékelt, néhol kissé élénk lehet.
  • Vasárnap napos, majd délnyugat felől felhősödő idő valószínű. Délutántól egyre többfelé fordulhat elő kisebb zápor. Északnyugaton megerősödik a déli szél.
  • Hétfőn már egy hidegfront alakíthatja az időjárást. Erősen felhős, borongós idő a legvalószínűbb, szórványosan kisebb esővel, záporokkal. Nyugaton északira fordul, és megerősödik a szél, másutt gyenge légmozgás ígérkezik.
  • Kedden az ország nyugati felén élénk, erős északnyugati szél, nagyobbrészt napos idő, míg keleten felhősebb idő, és elszórtan záporok valószínűek, sőt egy-egy zivatar sem kizárt.

forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!