Vármegyénk időjárása

2024.03.27. 07:59

Időről-időre előbújik a nap

Reggel még erőlködik a nap, majd az este folyamán már szükségünk lehet az esernyőre.

Sonline.hu

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Szerdán marad az élénk, többfelé erős délkeleti szél. A széllel további enyhülés érkezik, ismét 20 fok közeli maximumok válnak jellemzővé. Általában sok felhő lesz felettünk, de szakadozott, mérsékelt vastagságú felhőzet mellett időről-időre kisüt a nap is. Napközben eső nem valószínű. Este nő az esélye szórványos záporok, zivatarok kialakulásának egy nyugat felől terjeszkedő csapadékmező érkezésének köszönhetően. Zivatarok idején előfordulhat kis körzetet érintő heves eső, jégdara, illetve viharos széllökések.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 7,
szerda délután 18,
csütörtök reggel 9 fok körül alakul. 

Meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, így a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható

A legvalószínűbb folytatás:

  • Csütörtökre élénk, erős, olykor viharos DNY-ira forduló szél, enyhe, változóan felhős idő ígérkezik. Az éjszakai csapadék várhatóan délelőtt elvonul kelet felé, napközben szakadozott felhőzet, szórványos, helyi záporok valószínűbbek, majd este, éjjel egy gyors mozgású hidegfront okozhat erős ÉNY-i szelet, hevesebb záporokat, zivatargócokat. Hajnalra, előreláthatólag már el is hagyja a térséget. Egy napra kissé megtorpan, visszaesik a melegedés.
  • Nagypéntekre előreláthatólag visszatér a D-i áramlás, melegfront érkezik DNY-ira forduló és erősödő széllel. Napos és mérsékelten felhős időszakok és területek váltakozása mellett 16-21 fok körüli maximumok ígérkeznek.
  • A húsvéti hétvégére várhatóan marad a melegfronti helyzet, az élénk, gyakran erős D-i széllel. Az évszakos átlaghoz képest enyhébb, kellemes, már zömében 20 fok feletti hőmérsékletű időjárás kialakulása körvonalazódik. Egyelőre a szombat látszik zavartalanabbul naposnak, míg vasárnap változó vastagságú, zömében áttetsző rétegfelhőzet szűrheti, zavarhatja a napsütést. Csapadék nem valószínű.
  • Húsvét hétfőn, délelőtt még változóan felhős, szűrt napsütéses, enyhe idő látszik valószínűbbnek erős DDNY-i széllel, de délután, este egy hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló széllel és záporok, zivatarok kialakulásával. 

forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!