Megyei időjárás

2024.03.20. 07:55

Igazi tavasszal folytatódik hetünk

Szerdán, a délelőtti időszakban derült, felhőtlen égbolt lesz a jellemzőbb. Délután is marad a napsütés, de fátyolfelhőzet szűrheti itt-ott a napsugarakat. Csapadék nem érkezik.
Gyenge marad a légmozgás. A fagypont körüli hajnali időszakot követően, délutánra már jellemzően 10 fok fölé, délen 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.
Éjszaka marad a gyenge légmozgás. A mérsékelt fátyolfelhőzet előreláthatólag a Dunántúl felett marad hangsúlyos, így abban a térségben csökken a fagy kialakulásának veszélye. A középső és különösen a keleti országrész felett azonban derültebb égbolt a valószínűbb, így arrafelé ismét kiterjedtebb területen alakulhat ki mérsékelt fagy.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 9,
szerda reggel 0,
szerda délután 12,
csütörtök reggel 5 fok körül alakul.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön délelőtt erősen fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő ígérkezik, majd délutántól, nyugat felől vastagodó felhőzet sodródhat fölénk, melyből estétől egyre többfelé fordulhatnak elő gyenge záporok. Feltámad az ÉNY-i szél. Megszűnnek a hajnali fagyok.

- Pénteken – már növekvő előrejelzési bizonytalansággal – nyugaton felhősebb, záporokkal, átmeneti esőkkel tarkított idő a valószínűbb, míg az ország keleti felén változóan napos-felhős ég mellett csak elvétve lehet jelentéktelen zápor. Élénk marad az É-ias szél.

- Szombaton D-ire forduló, nyugaton erősödő széllel érkező enyhülés, változóan napos-felhős égbolt várható, estig csapadék nélkül. Éjjel, nyugaton már markáns hidegfronttal érkező szélerősödésre és záporokra van kilátás. Az északnyugati, nyugati hegyvidéken akár átmeneti halmazállapot váltás is bekövetkezhet. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!