Megyei időjárás

2024.04.02. 08:00

Hidegfront hozhat hirtelen lehűlést

Kedden hidegfront alakítja Somogy időjárását.

Fotóillusztráció

Fotó: Bricolage

Régiónkban mérsékeltebb lesz a légmozgás. Eleinte országszerte erősen felhős idő lesz jellemző. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kelet felé elhagyja az országot az éjszakai csapadékzóna. A délután folyamán, a délnyugati országrészben erőteljes gomolyképződést követően ismét zivatarok alakulhatnak ki. A korábbiaknál 10-12 fokkal hűvösebb időre készülhetünk. Éjjel kezdetben még lehet egy-két zápor a déli országrészben, de jellemzően változóan, mérsékelten felhős égbolt és csapadékmentes idő a valószínűbb. Legyengül és DNY-ira fordul a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő délután 25,
kedd reggel 8,
kedd délután 15,
szerda reggel 7 fok körül alakul.

Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés léphet fel. Továbbá a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán délelőtt több órás napsütésre, majd fokozatos felhősödésre van kilátás. Főként északkeleten fordulhat elő elszórtan kisebb záporeső. A DNY-i szél többfelé felélénkülhet.

- Csütörtökön gyenge, mérsékelt, változó irányú légmozgás mellett, változóan felhős-napos idő valószínű. Csak elvétve fordulhat elő kisebb zápor.

- Péntekre is változóan napos, de időnként mérsékelten felhős, jelentősen melegedő idő a legvalószínűbb. Csapadék általában nem hullik, de az északkeleti határvidéken kialakulhat egy-két zápor. Mérsékelt, olykor élénkebb DNY-i szél támadhat.

- Jövő hétvégére - igaz növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de - ismét kora nyárias hőmérsékletekre van kilátás az élénk, olykor felerősödő D-i szélnek köszönhetően. Napos-fátyolfelhős idő egyelőre a legvalószínűbb csapadék esélye nélkül. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!