Megyei időjárás

2024.04.04. 07:57

Kisebb záporok mellett már kisüthet a nap is

Csütörtökön gyenge vagy mérsékelt légmozgás lesz jellemző Somogyra.

Fotó: Shutterstock

Az éjszakai felhőzet várhatóan még kora délelőtt elhagyja az ország térségét kelet felé. Mögötte változóan felhős-napos idő kialakulása valószínű. A gyorsan változó felhőzetből elszórtan előfordulnak kisebb záporok. Tartós, jelentős eső továbbra sem valószínű. 

Este, majd éjjel egy vastagabb, határozottabb felhősáv keresztezheti az országot NY-K irányban, melyből elszórtan, nagyobb eséllyel az északi megyékben átmeneti záporeső is előfordulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 9,
csütörtök délután 17,
péntek reggel 9 fok körül alakul.

A térségünket érintő kettősfront miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ilyenkor előfordulhat fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.(forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken is változóan napos-felhős, melegedő idő várható. Csapadék az ország nagyobb részén általában nem hullik, de a keleti, északkeleti országrészben néhol kialakulhatnak kisebb záporok. Mérsékelt lesz a légmozgás.

- Hétvégére ismét kora nyárias hőmérsékletekre van kilátás. Napos-fátyolfelhős idő, gyenge, mérsékelt, északnyugaton vasárnap élénkebb DNY-i szél a legvalószínűbb. Csapadékra előreláthatólag nem kell számítani.

- Hétfőre továbbra is napos, kora nyáriasan meleg idő ígérkezik.

- Kedden előreláthatólag még marad a nyáriasan meleg, napsütéses időjárás. Sőt a várhatóan feltámadó és megerősödő D-i széllel pár fokot még melegedhet az idő, de estére már egy markánsabb hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló, viharos széllökésekkel. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!