Vármegyei időjárás

2024.04.10. 07:50

Továbbra is marad a nyarat idéző időjárás

A fátyolfelhők mellett gomolyfelhők is megjelennek, de csak elvétve fordulhat elő zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 17 és 24 fok közé csökken a felhőzet.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Somogy vármegye térségében szerdán hidegfront alakítja időjárásunkat. Délelőtt még elsősorban az ország nyugati felén fúj erős, majd délután az északkeleti, keleti térségben is feltámad az északi szél. A Duna-Tisza közén mérsékeltebb marad várhatóan a légmozgás. A Dunántúlon általában erősebben felhős égbolt lesz jellemző, de csak elvétve lehet pár csepp eső. A középső és keleti térség felett vékonyabb, áttetszőbb, keleten gyakran szakadozott felhőréteg melletti szűrt napsütés a valószínűbb. Nyugaton nagyjából 13-15 fokig eshet vissza a hőmérséklet, míg délkeleten 25 fok körül alakulhat a legmagasabb érték.
Éjszaka is hasonló marad az égkép: nyugaton vastagabb, keleten vékonyabb, szakadozottabb felhőzet várható. Északon előfordulhat ugyan futó, jelentéktelen zápor, de összességében nem várható számottevő csapadék. Mérséklődik, majd hajnalra legyengül az eleinte nyugaton és keleten még élénk szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel 10,
szerda délután 14,
csütörtök reggel 10 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön előreláthatólag nyugaton is elvékonyodik, lecsökken a felhőzet, országszerte kisüt a nap. Eső továbbra sem érkezik. Gyenge, északias légmozgás várható.

- Pénteken is marad a jellemzően gyenge északias légmozgás, este, éjjel élénkülhet meg kissé a szél. Napsütéses, kellemes hőmérsékletű napra van kilátás. Este, éjjel lehetnek mérsékelt felhősödések, melyből elvétve nem kizárt itt-ott futó zápor sem, de csak jelentéktelen mennyégben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!