Vármegyei időjárás

2024.06.25. 07:55

Napos, száraz időre számíthatunk kedden

30 fokos kánikulára számíthatunk erős napsugárzással.

Sonline.hu

Fotó: JU.STOCKER

Somogy vármegye térségében keddre keleten is legyengül a légmozgás. Változó erősségű felhősödések zavarhatják meg időről-időre a napsütést. Az ország túlnyomó részén, napközben nem lesz jellemző a csapadék. A déli, délnyugati határvidéken van esélye reggel, délelőtt egy-két zápor, mérsékeltebb zivatargóc előfordulásának, majd ott is kisüt a nap. Ismét fokozódik kissé a nappali felmelegedés, az évszakos átlag köré várható a maximum hőmérséklet. Továbbra is délkeleten lehet a legmelegebb, ahol 30 fok fölött áll meg a melegedés. Késő este, éjszaka, dél felől terjeszkedve újból megnő a heves zivatarok kialakulásának veszélye. Elsősorban a déli megyékben van veszélye viharos zivatarok előfordulásának, melyek akár láncba is rendeződhetnek. Az éjszaka folyamán ezek a zivatarok észak, északkelet felé vonulnak, miközben előreláthatólag veszítenek erejükből.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 17,
kedd délután 28,
szerda reggel 18 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdára jelentős légköri labilitás mellett változóan napos-gomolyfelhős, fülledt idő körvonalazódik, délelőtt elgyengülő éjszakai zivatarokkal, majd késő délutántól újabb hullámban érkező kiterjedt viharokkal, felhőszakadásokkal, jégesővel.

- Csütörtökre is még fülledt, labilis időjárási helyzet látszik a legvalószínűbbnek délelőtt változó felhőzet melletti napsütéssel és elszórtan, elgyengülő záporral, majd délután, este változóan napos-gomolyfelhős időben itt-ott kialakuló hevesebb zivatargóc esélyével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában