Első fok

2017.08.01. 08:47

Kanizsai utcai gyilkosság – öt év után lezárulhat az ügy

Első fokon minősített emberölés miatt tizenöt év fegyházra ítélt a Pécsi Törvényszék egy volt labdarúgót.

Molnár Gábor

A közelmúltban harmadik alkalommal hirdetett első fokú ítéletet a bíróság a 2012. május 25-én elkövetett gyilkosság ügyében. A Somogy Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy volt labdarúgó ellen még 2013 májusban. A Kaposvári Törvényszék kétszer is felmentő ítéletet hozott, de a Pécsi Ítélőtábla az ügyészi fellebbezések után mindkétszer hatályon kívül helyezte a felmentő ítéleteket, majd az újabb megismételt eljárásra a Pécsi Törvényszéket jelölte ki.

– A Pécsi Törvényszék a 2015 nyara óta tartott tizenhetedik tárgyalási napon hirdette ki az ítéletét, amelyben a vádlottat bűnösnek mondta ki minősített emberölés elkövetésében – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség. – A bíróság elfogadta, törvényesnek, szakszerűen beszerzettnek és megalapozottnak tartotta az ügyészség által a vádlott tagadásával szemben felsorakoztatott számos bizonyítékot, melyeket a korábbi eljárásokban sok kritika ért.

A Pécsi Törvényszék több, a vádlottat terhelő peradat mellett a korábban a bizonyítékok közül kizárt DNS szakértői vélemény, a kamerafelvételek és egyéb közvetett és közvetlen bizonyíték alapján bizonyítottnak látta, hogy ő ölte meg az idős asszonyt, majd utána a lakásában értékek után kutatott.

A bíróság ezért 15 évi fegyházbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, egyben elrendelte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában