tő tövön nem maradt

2017.09.24. 11:30

A százmilliós drogfogás és a suli mellett termesztett vadkender

Kaposváron 78, míg Niklán 60 tő vadkendert találtak a rendőrök. A megyeszékhelyen lefoglalt cucc feketepiaci értéke százmillió forintra tehető.

Molnár Gábor

Egyre nagyobb hatékonysággal veszik fel a küzdelmet a rendőrök a marihuánatermesztők és a kábítószer-kereskedők ellen. Az utóbbi időben több nagy drogfogás is volt, legutóbb például Niklán egy hatvan tőből álló ültetvényt és hétmillió forintnyi készpénzt találtak a rendőrök. Amúgy családi vállalkozásban „dolgoztak”, a férfi és élettársa nevelte a növényeket, a nő két fia pedig értékesítette a marihuánát.

A múlt héten egy Kaposvár környéki ház kertjében számoltak fel egy hetvennyolc tőből álló cannbisültetvényt. Információink szerint a lefoglalt „cucc” feketepiaici értéke megközelítette a százmillió forintot. A rendőrök a növényeket, valamint a termesztésükhöz szükséges és használt eszközöket is lefoglalták.

Marcaliban, egy személyautóban és a sofőrnél, valamint utasánál kábítószergyanús tablettákat, por- és zseléállagú anyagokat találtak. A házkutatások során a nyomozók további gyanús port és növényi származékot, valamint a kábítószer előállításához szükséges eszközöket és nagyobb mennyiségű készpénzt találtak.

A rendőrök többek között 46 tő cannabist, valamint 7,5 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le Böhönyén. A nyomozás adatai alapján két férfi megegyezett, hogy cannabis termesztenek, s megállapodtak egy harmadik féllel, hogy a böhönyei erdőben elültetett palántákat felügyeli és vigyázza. A kábítószert egy benzinkúton értékesítették.

Üzletkötés közben ütöttek rajta a rendőrök két férfin: több mint 232 gramm növényi származék cserélt éppen gazdát egy kaposvári utcában. Az üggyel kapcsolatban – többek között – nagyobb összegű készpénzt, valamint ismeretlen eredetű pszichoaktív szárított növényt foglaltak le.

Nagy port kavart az az eset, amikor egy férfi közvetlenül egy iskola mellett termesztette a vadkendert. A nyomozók 59 tő vadkendert és több tasak kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában