Tispol

2017.09.14. 13:39

Több mint száz autós már bánja, hogy nem kapcsolta be az övet

Lezárult a három napos Tispol-közúti ellenőrzés Somogyban: a százhét járművezetőn kívül 19 utas nem kapcsolta be a biztonsági övét. Akadtak olyanok is, akik nem használták a gyermekbiztonsági rendszert.

Harsányi Miklós

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőtől szerdáig tartott közlekedésbiztonsági vizsgálatot. Orbán Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön lapunkkal közölte: a Tispol tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordított a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye.

A passzív biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelés nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében – folytatta Orbán Zoltán. – Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Somogyban a három napos ellenőrzés alatt 107 járművezető és 19 utas nem használta a biztonsági övét, s három esetben nem rögzítették a gyermeküket a gyermekbiztonsági rendszerben. A rendőrök mindannyiukkal szemben eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában