szolgálnak és védenek

2017.10.02. 14:00

Életmentő rendőrök – még éppen időben érkezett a segítség

Jókor voltak jó helyen vagy éppen időben érkeztek – többször előfordult, hogy életet mentet a gyors rendőri intézkedés.

Molnár Gábor

Sok olyan esethez is riasztják a rendőröket, ahol nem a „klasszikus” intézkedésre van szükség. Legutóbb Varászlóra vonultak a böhönyei rendőrök, ahol egy férfi végzetes lépésre szánta el magát. Mire az egyenruhások kiértek, a férfi már elvesztette az eszméletét és leállt a légzése. Azonnal megkezdték az újraélesztését, mely sikeres volt. A mentők pedig stabilizálták az állapotát és mentőhelikopterrel a kaposvári kórházba vitték.

A varászlói életmentés apropóján csokorba gyűjtöttük azokat az eseteket, amikor a rendőrök életet mentettek, vagy szorult helyzetből mentettek ki embereket.

Külföldi szülőktől érkezett segélyhívás, miszerint egy siófoki üzletház mélygarázsában véletlenül bezárták az autóba kisgyermeküket. Mivel kánikula volt, a körzeti megbízottak betörték a gépkocsi szélvédőjét és kiszabadították a láthatóan megviselt csecsemőt.

A Kadarkúti Rendőrőrsre érkezett bejelentés, hogy egy idős kaposfői férfit napok óta nem láttak a faluban, több napja nem vette át ebédjét és háza környékén sem tapasztaltak mozgást. Az egyenruhások bementek a házba, s a nappali padlóján a földön fekve, zavart, rossz egészségi állapotban találtak rá a 71 éves férfira.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán autóztak, amikor egy a leállósávon fekvő sérültre lettek figyeltek fel. Megálltak, értesítették a mentőket, majd azonnal elsősegélyben részesítette a férfit. Közben lezárták az autópálya külső sávját, s a mentés idején irányították a forgalmat. Kiderült, a sofőr egy műszaki hiba miatt félreállt teherautójával, majd amikor a hátsó kerekekhez lépett, az egyik gumiabroncs felrobbant. A leszakadó kerék és csavarjai megsebesítették a járművezetőt. A 45 éves szarvasi férfit súlyos sérüléseket szenvedett.

Fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában