Bántalmazás

2017.11.29. 10:29

Együtt lépnek fel az erőszak ellen

Minden évben november 25-ét tartják számon a nők elleni erőszak megszüntetésének és felszámolásának világnapjaként. Sajnálatos tény, hogy világszerte válnak nők áldozatává a családon belüli erőszak számos formájának és a nemi erőszaknak, ezért is kiemelten fontos, hogy felhívják rá a figyelmet és nyíltan beszéljenek róla.

Sonline

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kétnapos programot szervezett, amelynek során az áldozatokat segítő állami és civil szervezetekkel közösen tettek azért, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsák a problémára és hangsúlyozzák, van kitől segítséget kérni.

A Kaposvár Plazában 2017. november 27-én kettő órától egy kiállításnak köszönhetően a bántalmazottak történeteit ismerhették meg a megjelentek és a résztvevő szervezetektől kaphattak szakmai tanácsokat.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében 2017. november 28-án 12 órakor a Szigeti Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjainak részvételével interaktív előadásra került sor. A rendezvényen a fiatalok egy országos kutatás részeként adhattak számot a témában korábban már megszerzett tudásukról. Ezt követően a Borostyánvirág Alapítvány szakemberivel együtt elemezték és értékelték a kapcsolati erőszakról szóló preventív célzatú filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában