rapsic

2017.11.17. 10:01

Két bot nem elég? Horgászok, akik a zavarosban pecáznak

Akadt olyan horgász, aki fittyet hányt a méretkorlátozásra, de a számolás sem ment minden pecásnak.

Molnár Gábor

– Kevesebb volt az engedély nélküli horgász, többen próbáltak viszont trükközni a fogási napló vezetésével októberben a Balatonnál – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. – A havi összesítésből kitűnik, hogy átálltunk a „téli üzemmódra”, amikor már többnyire a helyi horgászok adnak munkát a halászati őröknek.

A legtöbb feljelentés a fogási napló vezetésének pontatlanságából, az adminisztráció hiányából adódott. Tízszer találkoztak a halászati őrök olyan spórolós horgásszal, aki igyekezett takarékoskodni a kvótával, heten a horgászattal töltött időt próbálták optimalizálni és három vagy éppen négy fogásra kész bottal várták a kapást.

– Ebben a hónapban is akadt olyan horgász, aki a megengedettnél több, vagy éppen méreten aluli hallal hagyta volna el a vízpartot és olyan is, aki figyelmen kívül hagyta a horgászrend élve szállítást tiltó passzusát – hangsúlyozta a BHN Zrt. – A többi szabályszegővel egyetemben nekik is érkezik majd az illetékes hatóság halvédelmi bírságot megállapító határozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában