hiába reklamál

2017.12.30. 20:00

Mennyi, az annyi? Kicsi volt a kacsa, nagy az átverés

Hirdetés alapján rendelt pecsenyekacsákat egy kaposvári hölgy. A szárnyasok saját nevelésűek, gabonán tartottak, 3-3,5 kilogramm súlyúak és konyhakészen 2800 forintért darabonként rendelhetők. Ez szerepelt a hirdetésben és egy telefonszám.

K. G.

– Jóhiszeműen rendeltem magamnak négy kacsát, a rokonoknak meg hatot. Az árusok majdnem egy hétig hitegettek, nem tudtak pontos időpontot adni a szállításra – panaszolta Horváth Sándorné. – Aztán az egyik este majdnem fél 9-kor beállítottak. A becsomagolt kacsákon rögtön látszott, hogy a súlyuk elmarad az ígérttől, amit rögtön szóvá is tettem. A szállítók elzárkóztak, hogy ezt a főnökükkel kell megbeszélni.

– Megmértem: a legkisebb kacsa 1,70 kilós volt, a többi pedig 1,80-1,90 – tette hozzá. – Másnap telefonon reklamáltam. A nő, aki felvette készséges volt, és azt mondta, hogy megbeszélik és visszahívnak. Ez nem történt meg, sőt később már kinyomta a telefont, majd azt mondta, hogy ne hívogassuk. Talán nem kellett volna átvennem az árut, de kifizettem a tíz kacsa árát, 28 ezer forintot.

– Ha a fele súllyal kap meg egy árut a vevő, az nem lehet véletlen – vélte Novák Ferenc, a Somogy Megyei Békéltető Testület elnöke. – A vásárló próbáljon minél több bizonyítékot megőrizni, fotózza le a mérlegre tett kacsákat. A legfontosabb, hogy írásban reklamáljon minél gyorsabban, és őrizze meg a tértivevényes levele másolatát. Vissza kell küldeni az árut – lehetőleg a forgalmazó költségén –, és visszakövetelni a vételárat. A fogyasztóvédelmi hatóságnál is tegyen bejelentést, hiszen valószínűleg nem csak őt károsították meg. Ha nem cégként, hanem magánszemélyként hirdetett az eladó, akkor előfordulhat, hogy a károsult csak polgári peres eljárásban érvényesítheti az igazát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában