a kamera mindent lát

2018.02.09. 08:28

Mobiltelefont és készpénzt lopott az elegáns tolvaj

A tolvaj elegáns ruhája megtévesztette az áldozatokat, a férfi egy mobilt és több mint százezer forintot zsákmányolt.

Sonline

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek elegáns öltözéke altatta el a sértettek éberségét, és ezt kihasználva követett el lopásokat Kaposváron.

A vádlott 2017 decemberében elment egy sakkmérkőzésre, ahol a hazai- és vendégcsapat játékosai egyaránt a másik együtteshez tartozónak hitték, így észrevételül el tudta lopni az egyik hazai játékos 105 ezer forint értékű mobiltelefonját.

A vádlott 2018 januárjában egy cég irodájába is bement, ahol kivárta, hogy az ügyféltérben egyedül hagyják, és ekkor az egyik alkalmazott táskájából elvitt 102 ezer forintnyi készpénzt. Nem vette azonban észre a biztonsági kamerát, mely rögzítette a bűncselekményt.

Az Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben – aki már korábban is állt bíróság előtt – felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában