különös kegyetlenség

2018.05.16. 16:57

Anyja megölése miatt állt bíróság elé a férfi

Megkezdődött az édesanyja megölésével vádolt mernyei férfi büntetőpere a Kaposvári Törvényszéken. Az előzetes letartóztatásban lévő 44 éves férfit a Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és kapcsolati erőszakkal vádolja az ügyészség.

K.G.

A férfi évek óta együtt élt édesanyjával, később hozzájuk költözött az asszony élettársa. A vád szerint a férfi éveken keresztül rendszeresen fenyegette és bántalmazta édesanyját. Tavaly április elsején erősen ittasan ért haza, majd szóváltásba került édesanyjával és anyja élettársával.

A férfi dulakodni kezdett anyja élettársával, majd egy szárvágóval a nyakán megsebesítette, s csak a véletlenen múlt, hogy nem szenvedett életveszélyes sérülést. A férfi ezután édesanyjára támadt, akit egy 17 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel nyakon szúrt. Bakancsával fejbe rúgta, az arcába taposott, illetve mellkasát is megrúgta, majd egészen a rendőrség kiérkezéséig fojtogatta. A sértett édesanyja az őt ért durva és kitartó bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. A vádlott a tárgyaláson szóban nem tett vallomást, de fenntartotta a nyomozati szakaszban általa elmondottakat, amelyben elismerte édesanyja megölését. Azzal védekezett, hogy ittas volt és provokálták. A per elmeorvos-szakértő meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában