brutalitás

2018.06.27. 10:50

Brutálisan verte a feleségét, majd a segítségét kérte

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 33 éves kaposvári férfival szemben, aki bántalmazta feleségét, majd azt kérte tőle, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentést.

K.G.

A vádlott házassága kicsapongó életvitele miatt 2017 novemberére megromlott, a felesége el is költözött a közös otthonukból. A férfi azonban nem nyugodott bele a szakításba, és folyamatosan kérlelte a nőt, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat. Az asszony végül tavaly karácsonykor elment a vádlotthoz, hogy megbeszéljék a közös dolgaikat. A férfi indulatba jött, és brutálisan bántalmazta a sértettet, akinek előbb a késével levágta a derékig érő haját, és egy léccel többször hátba ütötte, majd miután a sértett a földre került, négyszer-ötször a hasába és a gyomrába térdelt, többször fejbe rúgta, testszerte megtaposta.

A közel másfél órás bántalmazásnak végül az vetett véget, hogy a férfi az elfogyasztott nagy mennyiségű nyugtatótól elaludt. A sértett ezután a kórházba ment, ahol kiderült, hogy egyebek mellett olyan súlyos májsérülést szenvedett, ami orvosi ellátás hiányában akár a halálához is vezethetett volna.

A férfit ezután előzetes letartóztatásba helyezték, és az ügyészség megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen a feleségével. A vádlott azonban a börtönben egy jogosulatlanul bevitt SIM kártya használatával mobiltelefonról többször felhívta a nőt. Arra kérte, hogy a feljelentését vonja vissza, és azt vallja, hogy másvalaki bántalmazta. Erre azonban a sértett nem volt hajlandó, a vádlottnak pedig hamis tanúzásra felhívás miatt is felelnie kell a törvény előtt. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, a korábban elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában