lopás

2018.06.22. 09:27

Másfélmilliót loptak össze a munkahelyükön

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás, sikkasztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik hosszabb időn keresztül loptak alumíniumot a munkahelyükről. Mindketten egy Kaposvár környéki épületgépészeti berendezéseket gyártó üzemben dolgozott segédmunkásként.

K.G.

A munkájuk során alumínium alkatrészekkel dolgoztak, illetve az üzemben nagyobb mennyiségű alumínium hulladék is keletkezett. A vádlottak ezt kihasználva, egy-egy műszak alkalmával a munkavégzésükhöz felhasznált fém profilokat, illetve fémhulladékot összegyűjtötték, majd kicsempészték a munkahelyükről, de csak olyan mennyiségben, hogy az még ne legyen feltűnő. Az alumíniumot változatos módon használták fel, a lopott anyagból otthonukban használati tárgyakat készítettek, egyikük egy üvegházat épített a kertjében, de egymillió forint értékben adtak le alumíniumot fémhulladék felvásárló telephelyen is. A vádlottak összesen közel 1,4 millió forint kárt okoztak az üzemnek. Az ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben, aki jóval nagyobb értékre követte el a bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés, míg társával szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, mivel mindketten büntetlen előéletűek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában