bíróverés

2018.10.08. 11:04

Elítélték a garázda labdarúgót

Garázdaságban bűnösnek mondta ki a törvényszék azt a labdarúgót, aki botrányosan viselkedett, mert nem adták meg az általa lőtt gólt a pályán.

K.G.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség barcsi kirendeltsége által benyújtott vádirat szerint még 2016-ban, egy Dél-Somogyban megrendezett megye III. osztályú labdarúgó mérkőzésen a vádlott által lőtt gólt nem adta meg a játékvezető, ezért a focista vitatkozni kezdett a bíróval és hangosan szidalmazta. Lecserélése után a játékos meccs közben átsétált a pályán, ezért a mérkőzést félbeszakította a játékvezető, majd újabb ordítozást követően ki is állította. A focista ezen felháborodott, ezért vállal nekiment az egyik rendezőnek, dulakodott egy szurkolóval. A játékvezetőt csak azért nem tudta megverni, mert a rendezők feltartóztatták.

Az ügyészségi állásponttal szemben a járásbíróság nem találta kihívóan közösségellenesnek a vádlott viselkedését, ezért felmentette. A Somogy Megyei Főügyészség indítványában azt hangsúlyozta, hogy a jogalkotó és az MLSZ utóbbi években hozott szigorító intézkedései abba az irányba mutatnak, hogy ez a magatartás nem a futballpályára való, annak elejét kell venni minden lehetséges eszközzel. A főügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta, és a bűnösnek kimondott vádlottal szemben pénzbüntetést szabott ki.

 

Képünk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában