gyakorlat

2018.10.12. 17:01

Horvátországig üldözték a cserbenhagyót a magyar zsaruk

Csütörtökön közösen gyakorlatoztak a somogyi és a horvát rendőrök, ahol az országhatárt átlépő bűnözők követése és elfogását gyakorolták.

Sonline

A művelet céljai között szerepelt az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának tovább növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása. Horvátország Schengeni csatlakozását követően ugyanis a horvát-magyar határszakaszon megszűnik majd a határellenőrzés, a személy- és járműforgalom megállítás nélkül haladhat át a határon.

 

A gyakorlat első részében Horvátország területén, Kapronca településen a gyakorlat szerint fegyveres rablókat üldöztek a horvát rendőrök, akiket a magyar egyenruhásokkal együtt egy Berzence külterületén telepített útzárnál fogtak el.

A gyakorlat második részében Lábodon gyalogost ütött el egy autós, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül nagy sebességgel továbbhajtott. A sofőrt a magyar rendőrök a horvát Gola településig követték, majd a helyi egyenruhásokkal közösen fogták el.

A gyakorlat végeztével a két ország rendőri vezetői együtt értékelték a művelet során bevezetett intézkedéseket, majd osztották meg egymással tapasztalataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában