igazoltatás

2018.10.15. 08:29

Nem volt jogsija, hamis adatokat adott meg a rendőröknek

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki egy rendőri intézkedés során hamis adatokkal igazolta magát.

Sonline

A 40 éves vádlott, akinek néhány héttel korábban ittas járművezetéséért vették el a jogosítványát, 2017 júniusában a hajnali órákban Siófokon autózott, amikor a rendőrök megállították. Mivel a vádlottnak nem volt érvényes vezetői engedélye, és lebukni sem akart, az igazoltatásnál más, létező és valós személy nevét és adatait diktálta be.

A járőrök a kocsi átvizsgálása során az utastérben egy boxert találtak, ezért közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési feljelentést tettek a férfi ellen, illetve már a helyszínen is megbírságolták a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt.

A vádlott a szabálysértéseket az általa bediktált személy nevében elismerte, a bírságot elfogadta, majd az intézkedés során készült közokiratokat is ezen a néven írta alá.

A nyomozást végző ügyészek végül úgy akadtak a vádlott nyomára, hogy megvizsgálták, ki használta a korábbi igazoltatások során a vádlott által vezetett járművet, majd az intézkedő rendőröknek bemutatták a vádlott és annak a férfinek az arcképét, akinek az adataival visszaélt. A járőrök a fényképek alapján annak ellenére is a vádlottban ismerték fel a korábban intézkedés alá vont személyt, hogy a két férfi között meglehetősen nagyfokú volt a hasonlóság.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás tartását nem tartotta szükségesnek, ezért büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában