balesetmegelőzés

2018.11.20. 14:19

A baleseti okok nem változtak, további éberség szükséges

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. november 19-én tartotta éves ülését.

Sonline

A megnyitót követően Molnár Gábor r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány „Az Év Iskolarendőre„ 2017-2018. tanév Somogy megyei díjazottjainak elismeréseket adott át.

Az év iskolarendőrei lettek:

Takács Edit c. r. főtörzsőrmester – Kaposvár Rendőrkapitányság,

Ács Szilvia r. főtörzsőrmester – Siófok Rendőrkapitányság,

Horváthné Takács Ágnes r. őrnagy – Siófok Rendőrkapitányság,

Dani Diána r. zászlós – Fonyód Rendőrkapitányság,

Czuczka Alíz c. r. törzszászlós – Marcali Rendőrkapitányság,

Feketéné Fülöp Izabella c.r. főtörzsőrmester – Nagyatád Rendőrkapitányság,

Szilágyi Barnabás r. törzszászlós – Barcs Rendőrkapitányság.

 

Benke Ottó r. alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, a bizottság ügyvezető elnökeként értékelte a megye közlekedésbiztonsági helyzetét és kiemelte, hogy a balesetek főbb kiváltó okai továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbség és a kanyarodás szabályainak megszegése.

Vácz Edit r. alezredes, a megyei közlekedésrendészeti osztály helyettes vezetője ismertette a 2018. január 1. és 2018. november 15. közötti időszakban végzett baleset-megelőzési tevékenységet és a 2019. évre tervezett programokat.

Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának vezetője előadást tartott a Kaposvár és az M7-es autópálya közötti, R67 jelű 2x2 forgalmi sávos gyorsút Kaposfüred és Látrány elkerülő utak közötti szakasz építésének folyamatáról.

A megyei rendőrfőkapitány az ülés zárásaként megköszönte a társszervek, szervezetek, többek között a Somogy Megyei Kormányhivatal, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Vöröskereszt, a Polgárőrség, valamint a Magyar Közút Zrt. hatékony együttműködését, munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában