kézben nehéz

2018.11.21. 09:20

Szánkóval járt tévét lopni a Balatonra

Egy hónap alatt hét dél-balatoni házat tört fel egy román-magyar kettős állampolgárságú férfi, aki ellen nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség.

K.G.

A 29 éves vádlott 2018 februárjában alkalmi munkákat végzett Siófok környékén, amikor elhatározta, hogy könnyen mozdítható és eladható dolgokat lop el lakókörnyezetéből.

A férfi első alkalommal egy teraszajtót befeszítve jutott be egy helyi ingatlanba, ahonnan egy ékszerdobozból 265 ezer forint értékben vett magához ékszereket. Másnap egy ház ablakát feszítette be, innen szánkón húzott el három televíziót, míg harmadszorra ugyancsak ablak befeszítésével ismét tévéket lopott.

A vádlott még további négy ingatlanból akart értékeket elvinni, azonban volt, ahol a riasztó megzavarta meg, máskor észrevette, hogy a házigazda otthon tartózkodik. Olyan háznál is járt, minek az ablakát nem tudta befeszíteni, illetve ahol nem talált ellopható tárgyat.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

 

A kép csupán illusztráció, nem a lopás kockázatát örökíti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában