Ellopott szarvasok

2018.12.15. 09:35

Pillanatok alatt lopták el az elejtett szarvasokat

A vadászok fél órára őrizetlenül hagyták az elejtett szarvasokat, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy a tettesek ellopják és elkezdjék feldolgozni a vadhúst.

Sonline

Idén októberben egy vendégvadász kisérőjével Csokonyavisonta külterületén kilőtt két szarvastehenet. Mivel a gépkocsijukat az erdő szélén, az elejtés helyétől meglehetősen messze állították le, ezért a tetemeket kb. fél órára kénytelenek voltak őrizetlenül hagyni, míg az állatok elszállítására alkalmas járművel visszatértek. Ekkor azonban meglepődve tapasztalták, hogy az elejtett állatok eltűntek.

Azt történt ugyanis, hogy a négy vádlott éppen akkor ért ki vadászterületre, amikor a tetemek őrizetlenül maradtak, ezért azokat a terepjárójukkal kettőt fordulva az egyik vádlott szüleinek házához vitték, majd rögtön elkezdték a több mint 200 ezer forintot érő vadhúst feldolgozni.

A barcsi rendőrök azonban még időben érkeztek, és a vadhúst lefoglalták, míg a vádlottakat a Barcsi Rendőrkapitányságra előállították.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a négy férfit, akik kapva az alkalmon, a vadászterületről lopták el az elejtett szarvasokat.

A Barcsi Járásbíróság – osztva az ügyészség álláspontját – a három vádlottal szemben fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását két vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette, azonban harmadik társuknál egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetése miatt ilyen lehetőség nem volt, ezért neki a korábbi büntetése mellett a most kiszabott 1 év 4 hónap szabadságvesztést is le kell töltenie. A bíróság a IV. rendű vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában