galádság

2019.03.07. 10:23

Idős asszonyhoz tört be, majd csavarhúzóval fenyegette a pénzéért

A 22 éves balatonszabadi E. Dávid 2019. február 22-én délelőtt befeszítette az ablakot, és behatolt egy zamárdi családi házba. Ott egy csavarhúzóval megfenyegette a lakásban tartózkodó  idős asszonyt, és pénzt követelt tőle.

Sonline

Unidentified robber with knife extorting money, threatening by weapon, burglary

A 93 éves sértett segítségért kiabált, de ennek ellenére a férfi megragadta és megpróbálta felrángatni magával az emeleti szobába, hogy mutassa meg, hol vannak az értékei. Az asszony továbbra is ellenállt, így az elkövető nem járt eredménnyel, az értékek megszerzése nélkül elmenekült. A férfit pár perccel később a helyszíntől nem messze civilek tartóztatták fel, majd átadták a kiérkező rendőröknek, akik előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

E. Dávidot a nyomozók felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket a napokban elvégezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában