helytállás

2019.04.16. 09:40

Kiemelt feladatot kapott a siófoki tűzoltó Bukarestben

Befejeződött a „Vigorous Warrior 2019” NATO nemzetközi gyakorlat Romániában, ahol a HUNOR mentőszervezet Bukarestben és Cincuban a hat műveleti nap alatt összesen kilencvenkét embert „mentett meg”.

Sonline

A siófoki Mészáros Ferenc, a magyar csapat „Delta” alegységének vezetője Bukarest belvárosában irányította a kutatás-mentést. Kutyákkal is keresték a romok alatt rekedt embereket, majd kutatófúrásokat végeztek. Az utolsó napon egy sérült épületrész ideiglenes megtámasztását végezte a tizenhat fős Delta, amelyet követően egy gerincsérültet mentettek ki a romok közül.

A HUNOR egészségügyi szakemberekkel kiegészült alegységei számos sikeres helyszíni osztályozást és ellátást követő kimentést hajtottak végre, többek között pincéből, beomlott födém alól, magasból, mélyből és roncsból is.

A kiemelt sérülteket és áldozatokat minden esetben a román társszerveknek adták át, akik elismerően nyilatkoztak a HUNOR szakembereinek munkájáról. Teljesítményükhöz a Román Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának főigazgató-helyettese, Bogdan Pop is személyesen gratulált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában