fotók

2019.08.02. 18:31

Iszap és víz öntötte el Mernyét

Bő fél óra alatt csaknem 40 milliméternyi eső zúdult péntek délután Mernyén: iszap öntötte el a Táncsics és a Dózsa György utcát is,egy autós balesetet szenvedett. Osztopánban és Somogyjádon is leszakadt az ég, a kaposvári tűzoltókat riasztották.

Harsányi Miklós

– Na, ide nézzen: tiszta sár az autó – nyitotta ki a jármű ajtaját a barcsi gépkocsivezető Mernyén. – Balatonlelle felől jöttünk, ám a közlekedési táblát nem láttam, mivel a víz felborította. Pillanatok alatt belecsúsztunk az árokba, nem kerülhettem el a balesetet. A kocsi nem indul, lerobbant, fogalmam sincs, hogy mikor javítják meg. Talán majd egy ismerős segít hazajutni. Hárman utaztunk a kocsiban, s még szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyikünk sem sérült meg.

Vízzel teli csatornák és iszap: a sofőröket ez a látvány fogadta Mernyén. Kisfalusi András polgármester azt mondta: részben az épülő gyorsút közeléből, illetve a mezőgazdasági területekről folyt be az iszap és a víz a faluba. A Táncsics és a Dózsa György utcán kívül a Petőfi utcában is gondot okozott a rövid időn belül lezúduló csapadék.

– Több olyan autóbejáró károsodott, amelyet földdel és kővel terítettek be – mondta a polgármester. – Így van olyan családi ház is, ahová a tulajdonos nem tud behajtani a gépkocsijával. Nemrég kaptam a hírt, hogy az egyik Fő utcai épület pincéjében betört a víz.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint Somogyjádon a mélyebb fekvésű területeket öntötte el a víz. A kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

Pamuknál a vasúti sínekre dőlt egy méretesebb fa, mely órákra megbénította a vonalon történő közlekedést.

Fotók: Babay János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában