családi biznisz

2019.11.18. 09:27

Az egész család árulta a neten rendelt drogot

Egy 29 éves nő, a testvére, az édesanyja és egyik ismerőse családi keretek között, de szervezett módon kereskedtek kábítószerrel, amelybe a nő kiskorú gyermekét is bevonta.

K. G.

Az ügyben a Kaposvári Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A 29 éves nő tavalyelőtt elhatározta, hogy internetről rendelhető kábítószerrel fog kereskedni, ezért ismerőse nevére rendszeresen rendelt külföldi oldalakról különböző, új pszichoaktív anyagnak minősülő tiltott anyagokat, melyet saját maga, vagy megbízottja vett át a postán.

Az anyagot kiporciózta, majd azzal lakókörnyezetében kereskedni kezdett. Többször előfordult azonban, hogy amikor a fogyasztók az előzetesen egyeztetett időpontban a drogért a lakásán megjelentek, ő nem tartózkodott otthon, ekkor édesanyja vagy testvére szolgálta ki a vevőket. Történt olyan is, hogy a nő a 18 életévét be nem töltött gyermekét vette rá arra, hogy a rendeléseket átadja.

A vádlottak egészen a nő 2019 februárjában történt rendőrségi elfogásáig folytatták üzelmeiket, melynek során 13 fogyasztónak értékesítettek új pszichoaktív anyagot. A fogyasztók között volt olyan, aki több mint 300 ezer forintot költött el kábítószerre a vádlottnál.

Az ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a többi vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában