videó

2019.12.31. 11:30

Amikor nevet a rendőr: 2019 legviccesebb pillanatai

2019 sem múlt el mulatságos pillanatok nélkül a megyei rendőrség életében, így bűnüldözés közben is volt idő arra, hogy elfojtsanak egy-egy mosolyt a rend szigorú őrei. Csokorba gyűjtöttük az óesztendő legviccesebb pillanatait.

K. G.

A legemlékezetesebb IQ teljesítményt az a kamaszfiú nyújtotta, aki a nyáron egy siófoki vasúti átjáróban az egész testével, mint egy fáról csüngő lajhár rácsimpaszkodott a félsorompóra, mire az leszakadt. A siheder az ülepére pottyant, míg a haverjai odébb bicikliztek. A mutatványt rögzítette a biztonsági kamera, az ifjú rongálót pedig keresni kezdték a rendőrök.

2019-ben is az ital volt a legrosszabb tanácsadó. Az ősszel egy külföldi házaspár kért segítséget Balatonkeresztúron, mert két helyi férfi az engedélyük nélkül, a télikerten keresztül bement a családi házukba. Kiderült, hogy a két barát közös meccsnézés után akart hazamenni, ám annyira ittasak voltak, hogy tévedésből rossz házba mentek be. A tulajdonosok megpróbálták kirakni őket, de a nyelvi nehézségek miatt nem boldogultak egymással.

A legelképesztőbb produkciót egy 42 éves felsőmocsoládi férfi nyújtotta, aki a helyi vasútállomáson szétkapott egy áramdobozt, majd a biztosíték vezetékére egy elosztót szerelt, így lopta az áramot, amellyel a telefonját töltötte. Azonban a barkácsolása miatt megbénult a vasúti fénysorompó.

Nem kellett sokat nyomozni az után a tolvaj után sem, aki a somogytúri erdőből ellopott egy vadkamerát. A kamera a mozgásra bekapcsolt és felvételt készített a tolvajról, amelyet elküldött a tulajdonos mobiltelefonjára. A kiváló fotó alapján azonosították a tettest, és be is gyűjtötték a fonyódi kapitányságra.

Még nagyobb galibát okozott az a betörő, aki éjszaka egy csurgói telephely raktárépületébe mászott be, de a földet érés közben a lába megsérült. Szorult helyzetében beindított a raktárban álló targoncát, a villájával a raktár lemezfalát kifeszítette. Ellopott egy személyautót, de nem jutott vele messzire, ugyanis jogosítvány hiányában nem rendelkezett vezetési tapasztalattal. Az autóval néhány utcával arrébb árokba gurult, ahol a körzeti megbízottak a földön ülve találtak rá.

Élénk derültséget okozott a közlekedési rendőrök körében egy 28 éves nyimi autós, mert a járgányára a rendszámot egy másik több darabjából alakította ki, és a hiányzó karaktert kézzel festette fel. Reméljük, hogy ezzel a sofőrrel nem találkozunk szilveszterkor az utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában