nézeteltérés

2019.12.11. 09:30

Szobatársát fojtogatta a szociális otthonban

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 54 éves férfi ellen, aki egy szociális otthonban tört a szobatársa életére.

K. G.

Az egyaránt súlyos pszichés megbetegedésben szenvedő vádlott és sértett 2019 februárjában a szobájukban tartózkodtak, amikor tisztázatlan okból a vádlott rátámadt a sértettre, akit az ágyára döntött és fölé hajolva, szemből két kézzel fojtogatni kezdett.

A szolgálatban lévő ápoló észrevette a történteket és megpróbálta lehúzni a támadót a sértettről, de nem járt sikerrel. Az ápoló ekkor segítséget hívott, mire az egyik gondozó egy határozott mozdulattal lerántotta a vádlottat a már levegő után kapkodó sértettről. A szociális intézményből ezután értesítették a rendőrséget és mentőket, majd a vádlottat és a sértettet egyaránt kórházba szállították.

Az elvégzett szakértői vizsgálatok alapján a vádlott kóros elmeállapota miatt nem büntethető, azonban tartani kell attól, hogy hasonló erőszakos bűncselekményeket fog elkövetni, ezért az ügyészség vele szemben kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Címkék#fojtogatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában