viharkárok

2019.12.23. 17:06

Megyeszerte okozott károkat a viharos szél

Az elmúlt napok esőzései következtében fellazult a talaj, így a vasárnap éjszakától megerősödő szél könnyedén döntött ki fákat szerte a megyében.

Koszorus Rita

Húsznál is többször riasztották néhány óra leforgása alatt hétfőn a somogyi tűzoltókat.

A viharos erejű szél fákat döntött ki, amelyek épületekre, útra, vasúti sínekre dőltek. A megye északi részén volt a legtöbb dolguk a tűzoltóknak és Kaposvár térségében: fa dőlt egy autóra a Szőlőhegyi utcában. Somogyaszalóban, Bonnyapusztán, Tabon is útra dőlt fát kellett eltávolítaniuk a lánglovagoknak.

Öreglak és Somogyvár között a vasúti sínekre dőlt egy fa, emiatt rövid ideig szünetelt a vonatközlekedés az érintett pályaszakaszon. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok elhárításán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról tájékoztatott: a Balatonnál akár óránként 80 kilométeresre is fokozódott a szél. A megye többi részén 72 kilométeres volt a légmozgás, a Mura-Dráva völgyében pedig enyhébb volt.

A prognózis szerint, a szélvihar szenteste délutánjára szűnik meg átmenetileg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában