riasztás

2020.01.17. 12:47

Fagypont körül: több riasztás érkezik a tűzoltókhoz

Az elmúlt napokban több alkalommal is riasztották műszaki mentésekhez a kadarkúti önkormányzati tűzoltókat. A károkért a párás, ködös levegő fagypont alá hűlésével fákon, ágakon lerakódó zúzmara volt a felelős. Az ágakon vastagra hízó zúzmara súlya alatt az utak mentén fák dőltek ki, ágak szakadtak le, veszélyeztetve az arra közlekedők biztonságát.

Sonline

Szerdán este a Hencse és Lad közötti útszakaszon több helyen is ágak törtek le a fákról, veszélyeztette a közlekedést. A kiérkező egység eltávolította az ágakat és megtisztította az úttestet. Nem sokkal később egy Vótapuszta irányából Kadarkút felé közlekedő személyautó, az útra lehulló zúzmarán megcsúszott, kisodródott és az árokban az oldalára borult. A járműben négyen utaztak, közülük egy embert a tűzoltók segítettek ki a gépkocsiból. Műszaki mentő is vonult a helyszínre a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról, amellyel a tűzoltók kerekeire állították a sérült járművet és megszüntették a forgalmi akadályt . Még aznap éjszaka a Kadarkút és Gige közötti útszakaszon tucatnyi helyen szakadtak faágak az úttestre a vastag zúzmararéteg súlya alatt. Az aszfaltot a kadarkúti egység tisztította meg.

Csütörtökön folytatódtak a műszaki mentések: hajnalban a Hedrehely előtti útszakaszon két úttestre dőlt, közlekedést veszélyeztető, nagyméretű faágat daraboltak le motorfűrésszel a tűzoltók, majd a délelőtti órákban Kadarkút és Lad között kellett letört ágaktól megtisztítaniuk az utat. Este pedig Hencsén a Kossuth Lajos utcában egy veszélyesen az út fölé dőlt fenyőfát vágott ki és távolított el motorfűrésszel, teljes útzár mellett a kadarkúti önkormányzati egység.

Ezek is érdekelhetik