elszaladt

2020.01.10. 09:38

Taxival ütközött rendőrautóból szökött meg a fiú

Egy balesetet kihasználva megszökött a rendőrautóból egy 17 éves fiú, aki korábban nevelőotthonokban erőszakoskodott és egy vasúti dolgozóra is rátámadt. A Kaposvári Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése, zsarolás, és rablás miatt nyújtott be vádiratot ellene.

K.G.

Forrás: illusztráció

2019 márciusától gyermekotthonokban élt, de agresszív és öntörvényű viselkedése miatt kétszer helyezték át speciális intézményekbe. A gondozási helyein sok konfliktust kezdeményezett, társait többször bántalmazta. Egy nála fiatalabb fiúval szemben különösen durva volt, félelemben tartotta, ok nélkül bántotta, majd veréssel arra kényszerítette, hogy az otthonban helyette takarítson, és egy kaposvári áruház előtt neki kolduljon és cigaretta csikkeket gyűjtsön. A megfélemlített sértettől erőszakkal és fenyegetéssel megszerezte a telefonjait és új cipőjét, amiket később eladott.

A vádlott augusztusban ittasan kedvezményes jegyet akart váltani kaposvári vasútállomáson, de nem volt diákigazolványa, ezért a pénztáros nem adhatott neki. A fiú dühében belerúgott a pénztár falába, és szidta a MÁV-ot. A pénztáros ki akarta vezetni az állomás épületéből, de a vádlott rátámadt, ököllel arcon ütötte, majd elfutott.

A vádlott még aznap este kirabolta egy ismerősét és erőszakkal elvette 1500 forintját. Ezután megtalálta a rendőrség, azonban amikor a kapitányságra előállították a fiút, az őt szállító rendőrautó összeütközött egy taxival. Az egyik járőr megsérült, a taxi utasai pedig a járműbe szorultak, a vádlott kihasználva ezt a kocsiból kiszállt és elrohant. Csak később fogta el a rendőrség, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában