jövedelem

2020.02.05. 09:24

Prostitúció: a rokon tartotta el a párt

Kitartottság miatt emelt vádat azzal a 40 éves enyingi férfival és 39 éves élettársával szemben a Siófoki Járási Ügyészség, aki egy a Balaton déli partján prostituáltként tevékenykedő nő keresetéből tartották el a családjukat.

K. G.

A többszörösen büntetett előéletű férfi és élettársa 2019 nyarán szereztek tudomást arról, hogy a nő egyik rokona prostituált. Mivel a párnak nem volt jövedelme, ezért eldöntötték, hogy behálózzák a lányt és elveszik az így szerzett keresményét.

Naponta többször telefonon ellenőrzés alatt tartották a lányt, aki ettől úgy érezte, hogy beszámolási kötelezettsége van a férfinak, és keresményét is meg kell osztania a párossal. A vádlottak két hónap alatt több mint 700 ezer forintot vettek át a lány prostitúcióval szerzett pénzéből, melyet időközben feléltek.

Tettükre 2019 augusztusában fény derült, akkor a rendőrök elfogták őket, majd a férfit az ügyészség indítványára a bíróság le is tartóztatta. Az ügyészség továbbá azt indítványozta, hogy az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfit fegyházbüntetésre, míg élettársát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bíróság. Ha a férfi az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, akkor a bíróság 3 év 6 hónapban állapítsa meg a szabadságvesztése tartamát, kérte az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában