fotók

2020.02.05. 17:38

Narancssárga riasztás: rádőlt egy fa a Honvéd utcai játszótérre

A 100 kilométer per órás sebességű heves széllökések adtak munkát a megye tűzoltóinak. Kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz riasztották őket. Tabon pedig az uszoda megtépázott tetejének bádogdarabjait távolították el.

Góz Lilla & Hoffmann Zsolt

Komoly károkat okozott megyeszerte a viharos szél szerdán, a legnagyobb pusztítást Marcali térségében és Tabon végezte. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltók 24 alkalommal daraboltak fel útra, villanyvezetékre, illetve kerítésre dőlt fákat. El kellett távolítaniuk a tabi uszoda szél által megbontott tetőszerkezetének elemeit, bádogozását.

A kaposvári Kutyatár Egyesület is két napja harcolt a heves széllökésekkel. Boncz Edit elnök elmondta: keneltetők görbültek meg és a sátrakat tépte szél.

– A telep előtt, a bevezető fasornál van egy szélcsatorna, kértük a látogatókat, hogy ebben az időben ne jöjjenek hozzánk, sétálni is csak a másik irányba visszük a kutyákat biztonságuk érdekében – tette hozzá.

– A Keleti Temető kerítésére rádőlt egy fa, amelynek belógó ágai ledöntöttek egy gránit vázát, a kár 25-30 ezer forintra tehető – mondta el Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a heves széllökések miatt egész nap takarítottak a vállalat dolgozói, elszállították a letört, száraz ágakat.

Több olvasónk jelezte, hogy a heves szélvihar miatt áramkimaradások voltak megyeszerte. Volt, ahol a közvilágítás szünetelt, máshol pedig a házakban nem volt áram. Varga Ivett, az Eon Hungária Zrt. szóvivője folyamatosan javítják a hibákat, a legtöbb munkájuk a Észak-Dunántúlon és a Tiszántúlon van.

A betört hidegfront hatására 119 centiméterre emelkedett szerdán a Balaton átlagos vízállása Siófoknál. A tartós, viharos északi-északnyugati széllökések miatt méteres hullámok keletkeztek és a déli parton több helyen magasabb vízszinteket lehetett tapasztalni.

Szerdán délután a Honvéd utcai lakópark játszóterére rádőlt egy fa. A szél olyan erősen csavarta ki, hogy a több méteres fának a vastag gyökerét is kettészakította. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A Katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen elkezdték feldarabolni, levágták a kiálló ágakat, de még így is a terület nagy részét betakarja az eldőlt fa.

Kaposújlak felé egy autóra dőlt fa miatt terelték a forgalmat. Abban a balesetben sem sérült meg senki, de a jármű járóképtelenné vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában