közös munka

2020.03.15. 18:25

Az Év tisztje: rangos elismerést kapott Pintér Sándor őrnagy

Somogyi tűzoltó lett Az Év tisztje főügyeletes kategóriában. Pintér Sándor őrnagy a közelmúltban vehette át a rangos elismerést. Tizenöt éve azon dolgozik csapatával, hogy a segélyhívásokra minél előbb megérkezzen a segítség.

Góz Lilla

– Tűzoltósági műveletirányítás. Jó napot kívánok! Miben segíthetek? – naponta többször teszi fel ezt a kérdést Pintér Sándor a segélyközpontban. A kaposvári őrnagy tizenöt éve tevékenykedik a műveletirányítás területén, az utóbbi időben leginkább tűzeseteknél és viharkároknál kellett intézkednie négyfős csapatával. – Nagyon sokat számít a gyorsaság és a helyzet széles körű felismerése, minden társszervvel minél előbb fel kell venni a kapcsolatot, hogy a bajba jutottnak segíteni tudjunk – sorolta az őrnagy. Megjegyezte: sokszor síró, vagy kétségbeesett hívóval is találkozik, egy-egy segélykérés ma is élénken él benne.

– A legelső hívásom 2005-ben volt, amikor intézkednem kellett a Kapos folyó kiöntése miatt, egy nagyon összehangolt, kollektív csapatmunkára volt szükség, hogy a helyzetet sikeresen megoldjuk – emlékezett Pintér Sándor. De nem feledi a vótapusztai kastélyban lévő tűzesetet sem. – Nagyon gyorsan kellett intézkednünk, sok idős volt az otthonban és kint havazott, repkedtek a mínuszok – tette hozzá Pintér Sándor.

Táskánál, amikor hétezer liter benzint szállító kamion dőlt az oldalára és kigyulladt, szintén nem volt sok idejük, hogy elkerüljék a katasztrófát. Kiemelte: mindig minden hívást komolyan kell venni. – Siófokról kaptam pár éve egy hívást, hogy egy ejtőernyős berepült az egyik nyaraló portálján, először furcsának tűnt, de gyorsan intézkedtünk és kiderült, hogy a feltámadó szél miatt egy férfi nem tudta ernyőjét irányítani és a landolása egy üvegablakon keresztül történt – sorolta Pintér Sándor.

A napokban vehette át Az év tisztje elismerést főügyeletes kategóriában, ami meglepetésként érte. –Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez az elismerés, úgy gondolom, hogy ez a díj nem csak az én érdemem, kis fogaskerék vagyok a gépezetben, az a feladatom, hogy a csapatmunkát összehangoljam és kiegészítsem– mondta el a tűzoltó főügyeletes. Meggyőződése, hogy sikereket elérni csak egy jól működő közösséggel lehet.

Szabadidejében három gyermekével és feleségével szívesen kirándul, céljuk, hogy az összes belföldi turisztikai nevezetességet meglátogassák. Egy éve pedig a család nagy örömére kertes házban laknak. – Nagyon jó kikapcsolódást nyújtanak a kerti munkák, szabadidőmben most metszem a gyümölcsfáinkat és közben gyönyörködöm a csiripelő madarakban – mesélte mosolyogva Pintér Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában