bűncselekmény

2020.04.01. 17:17

Viccből otthagyott egy betondarabot a sínen

Somogyszentpál felé közlekedő személyvonaton tartózkodók testi épségét sodorta veszélybe a felelőtlen magatartás.

Sonline

Kedden délután Somogyszentpált elhagyva a vasútvonal mentén gyalogolt, amikor egy hátrahagyott beton talpazatot helyezett a sínpárra. A vonalon nem sokkal később egy személyvonat is elhaladt. A mozdonyvezető amint észlelte az akadályt vészfékezett, de időben megállni már nem tudott, több, mint 100 méteren át tolta maga előtt a betondarabot. A szerelvény szerencsére nem siklott ki, személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett.

A bejelentést követően a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy csapat fiatalt, akik a sínpár mellett gyalogoltak. A társaság egyik tagja elmondta, hogy a betontalpat viccből helyezte a sínekre, mert nem gondolta, hogy baj lehet belőle. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában