műhiba

2020.09.28. 20:13

Belehalt a csurgói nő a fertőtlenítős gyomormosásba

Még májusban mosták ki a csurgói nő gyomrát tévedésből fertőtlenítővel.

Sonline

20200227 Nyíregyháza Jósa András kórház Dr. Tóth Lajos Barna - osztályvezető főorvos, onkológiai sebész egy előrehaladott stádiumú petefészekrákos nő műtéte közben fotó:Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

A szigetvári kórház nőgyógyászatán, műtét közben történt a baleset. A szigetvári kórház igazgatója megerősítette, hogy a mérgezés szövődményei miatt halt meg a csurgói nő. A rendőrség tájékoztatása szerint a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van, ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a sajtót úgy tájékoztatta hogy a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért a hatóság megbírságolta az intézményt.

Valószínűsíthető, hogy nem címkézték fel az üveget, így keveredhetett a műtő tisztításához használt fertőtlenítő a sóoldatok közé. Információink szerint a nő két gyermeket hagyott hátra.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában