Helyi kék hírek

2020.09.22. 11:13

Intézetből szökött lányokat futtattak

A Somogy Megyei Főügyészség emberkereskedelem miatt emelt vádat egy 38 éves nővel és 43 éves élettársával szemben, akik a hozzájuk szökött, kiszolgáltatott helyzetű lányokat prostitúcióra bírtak rá, majd a bevételből tartották el magukat.

K.G.

Először egy 2000-ben született, hányattatott sorsú lány az interneten ismerkedett meg az asszony fiával, akivel párkapcsolatot létesített és rendszeresen kiszökött hozzá az intézetből. A biztonságos otthonra vágyó lányt a megvádolt nő 2017 decemberében hivatalosan is családjába fogadta és a kiskorú gyámja lett. Később a vádlottak felvetették, hogy a lány prostitúcióval járuljon hozzá az eltartásához és a családi kiadásokhoz, ezért a fiatal lányt naponta kivitték a 61-es főút Inke és Vése közötti szakaszára és rábírták arra, hogy az út mellett szexuális szolgáltatást nyújtson az autósoknak. A vádlott nő szintén dolgozott prostituáltként.

Óvszerrel is ellátta a fiatal lányt, továbbá telefonon szervezett találkozókat jellemzően külföldi férfiakkal, akik a sértettet panziókba vitték. A szexuális szolgáltatás ellenértékét, alkalmanként 10 ezer-25 ezer forintot a sértett mindig átadta a vádlottaknak. Később a vádlottak még két intézetből szökött kiskorú lányt fogadtak be hasonló céllal. A prostitúcióból származó pénzt a vádlottak ezektől a lányoktól is beszedték és megélhetésükre, valamint arany ékszerek vásárlására fordították. A főügyészség 10-10 évi fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakra. Ilyen jellegű emberkereskedelem bűntette miatt jelenleg is több ügy is zajlik a Somogy Megyei Főügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában