lelkiismeret

2020.09.10. 18:37

Egy BMW-snek nem csak szökhetnékje, de igazságérzete is van

Korábban beszámoltunk róla, hogy az inkei BMW-s meglépett a rendőrök elől. Most felhívta szerkesztőségünket, hogy csak viccelt, nem is fogták meg, csupán feladta magát.

K.G.

– Nem a rendőrség fogott el, hanem én adtam fel magamat – állította portálunknak az a 46 éves inkei férfi, aki pár napja azzal hagyta faképnél az őt igazoltató rendőröket, hogy nem tudja átadni az okmányait és jogosítványa sincs. A rendőrségi hír szerint a sofőr megpróbált elmenekülni, azonban a rendőrök pár perccel később elfogták. Az autóvezető azért hívta fel szerkesztőségünket, hogy előadja a saját verzióját.

– Ráfordultam egy kapubejáróra, odaálltak mellém a járőrök, hogy igazoltatnak – mondta. – A rendőr régóta ismer, s mondtam neki: tudod jól, hogy nincsenek papírjaim, erre azt felelte, hogy feljelent. Erre vágtam egy rükvercet, és elmentem. Azonban később én hívtam fel a járőrt, hogy otthon vagyok, jöjjenek. Nem bujkáltam, csak őket akartam egy kicsit bosszantani.

A férfi nem tagadta le a szabálysértést, amiért 150 óra közérdekű munkára ítélték, de ebből 49 órát már „lealudt” a rendőrségi fogdán, ezt az időt ugyanis beszámították. A maradék 101 óra közmunkát az önkormányzatnál tölti le. A BMW-t, amivel közlekedett, elajándékozta. Információink szerint a rendőrök valóban jól ismerték a férfit, ezért azonnal a házához indultak a közlekedési kihágás után. Tudták, hogy lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, más bűncselekmények miatt eljárás folyik ellene. A rendőröket azért hívta magához, mert sajátos alkut ajánlott: beismeri a szabálysértést, de engedjék el. Ez azonban nem jött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában