fotók

2020.10.26. 09:01

Büntetőfékezés miatt állt fejre egy autó, a vétkes sofőr távozott

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat egy 42 éves nő ellen, aki Kaposvár közelében háromszor is indokolatlanul fékezett egy másik autója előtt, azonban az utolsó alkalommal a sértett, hogy elkerülje az összeütközést, a kocsijával kisodródott azt úttestről és tetejére borulva állt meg.

K.G.

A vádlott 2020 januárjában a délutáni órákban Kaposvárról vezetett hazafelé, amikor még a lakott terület végét jelző tábla előtt beérte a sértett autóját, aki betartotta az útszakaszon érvényben lévő 30 km/óra sebességkorlátozást, így a vádlott is lassabb haladásra kényszerült. Kaposvárt elhagyva a nő megelőzte a már gyorsuló és továbbra is szabályosan közlekedő sértetti járművet, de azért, hogy korábbi lassú közlekedése miatt a sértettet megleckéztesse, hirtelen, egyéb forgalmi ok nélkül a gépkocsiját a sértett autója előtt lefékezte.

A vádlottnak egy fékezés nem volt elég, a „büntetőfékezést” kis ráhagyásokkal még kétszer megismételte. Végül a sértett autója lesodródott és az út melletti füves területen eredeti haladási irányával ellentétesen borult a tetejére. A balesetről egy arra haladó autós tett bejelentést, mert a nő a helyszínen nem állt meg, a 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett sértettnek segítséget nem nyújtott. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádlott ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában