netes átverés

2020.11.02. 07:38

A világhálón garázdálkodott a siófoki csaló

Interneten kínált olcsó ruhát és háztartási cikkeket a siófoki internetes csaló, aki tíz hónapon keresztül több mint 220 embert vert át. A Siófoki Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Egy 29 éves nőnek kell felelnie majd a tetteért, aki a vád szerint nehéz anyagi körülményei miatt kezdett „internetes vállalkozásba”. Még 2018-ban kezdett el olcsó ruházati és háztartási cikkek árusításával a világhálón. A módszer az volt, hogy előre kérte a pár ezer forintos vételár utalását, ám eztán hiába várta a vevő, nem hozott semmit a postás.

A hirdetésekre az ország minden pontjáról jelentkeztek gyanútlan vevők. Ám miután besétáltak a kelepcébe, a siófoki csaló törölte profilját és a hirdetéseit is, így elérhetetlenné vált a megrendelők számára.

A vádlott 2018. májusa és 2019. márciusa között 221 embert károsított meg. Általában az ötvenezer forintos szabálysértési értékhatárt nem haladták meg az átverések, amelyekkel összesen ebben az időszakban 1,5 millió forintot „gyűjtött össze”. A csalás útján megszerzett pénzt a vádlott saját és családja megélhetésére költötte.

A Siófoki Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő nővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Olvasd el cikkünket, hogyan előzheted meg, hogy kiberbűnözők áldozatává válj!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában