összesítő

2020.11.02. 16:16

Fának ütközött, árokba hajtott: sok dolguk volt a tűzoltóknak a hétvégén

Hat tűzesethez és tizenegy műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén.

Sonline

Két alkalommal téves jelzésre indultak útnak az egységek. Többnyire közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél volt szükség az egységek beavatkozására, ám épülettüzek oltásában is helytálltak a tűzoltók.

Pénteken letért az úttestről és fának ütközött egy személyautó Kutas külterületén. A balesethez a nagyatádi és a kaposvári hivatásos, valamint a nagybajomi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járművet és feszítő-vágó segítségével kiszabadították a sofőrt a gépkocsiból, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az autó másik utasa az ütközés következtében kirepült a gépjárműből és súlyosan megsérült.

Nem sokkal később összeütközött két gépkocsi a 68-as főút Lábod és Nagyatád közötti szakaszán. Az ütközés következtében az egyik gépjármű az árokba hajtott és az oldalára borult. A nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és kerekeire állították a felborult autót.

Elgázolt egy embert egy személyvonat Balatonlellén, Balatonboglár közelében péntek este. Az esethez a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik megvilágították a helyszínt és segítettek a vonat utasainak átszállni a vonatpótló autóbuszokra.

Szombaton árokba hajtott egy autó Bőszénfa térségében, a 67-es főúton. A járműben csak a vezetője utazott, aki saját erejéből ki tudott szállni az autóból. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.

Vasárnap összeütközött két autó Kaposváron a Mező utca és a Pécsi utca kereszteződésében. Az összetört autók forgalmi akadályt képeztek. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben az egyik sofőr könnyebben megsérült.

Balatonújlakon egy családi ház teraszán mécsest égettek vasárnap délután, a láng meggyújtotta a környezetét. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már az egész terasz teljes terjedelmében égett és a tűz átterjedt a családi ház szigetelésére és tetőszerkezetének gerendáira is. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat és eloltották a tüzet.

Kigyulladt egy fotel egy nemesdédi családi ház szobájában vasárnap. A lángoló bútort a szomszédok eltávolították az ingatlanból, majd a lakóházban tartózkodó két lakót kikísérték. A böhönyei önkormányzati tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a helyiségeket és a még izzó részeket eloltották. Egy lakót a mentők kórházba szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában