fotók

2020.11.07. 14:26

Light Friday: mindent a szemnek az utakon

Péntekre hirdették meg a Light Friday közlekedésbiztonsági napot: az akciót Kaposváron az OMV-benzinkútnál rendezték meg.

Harsányi Miklós

A rendőrök láthatósági mellényt, karpántokat és kerékpáros villogókat is osztottak, a sofőrök a legújabb ingyenes járművizsgálatokról, illetve a díjmentes látásellenőrzéssel kapcsolatos lehetőségekről is értesülhettek.

Vácz Edit alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője azt mondta lapunknak: az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága október 19-én indította el a Látni és látszani 2020 kampányt, mely december hatig tart.

– A gépkocsivezetők feladata és felelőssége, hogy a járműveket megfelelően felkészítsék a változó út- és fényviszonyokra – hangsúlyozta az alezredes. – Tanácsos minden feladatot alaposan és időben elvégezni. Így az őszi-téli átállás során lényeges a világítás, illetve a fékrendszer ellenőrzése továbbá a futómű átvizsgálása, s az autógumik cseréje. Szükség van a jégoldó spré és a jégkaparó beszerzésére, s az ablaktörlők ellenőrzése is célszerű.

A járművek kivilágítására kiemelt figyelmet fordít a rendőrség, s a kampánnyal – a láthatóság jegyében – a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára is fokozottan igyekeznek ráirányítani a figyelmet. Ottjártunkkor Horváth Miklós kaposvári nyugdíjas vette át éppen a közlekedésbiztonsági eszközöket.

Elmondta: autóval érkezett és igazán hasznosnak tartja a rendőrség kampányát. – Szükség van a baleset-megelőzési akciókra, mivel az utakon gyakran találkozom felelőtlen sofőrökkel – mondta. – Gyorsan hajtanak, nem adják meg az elsőbbséget vagy épp rosszul kivilágított járművel közlekednek. Ez a kampány remélhetően minél szélesebb körben eléri célját, s mindenki megérti, hogy a biztonság a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában