fotók

2020.11.18. 15:02

Sérült vadmacskát mentettek a 67-es elkerülőn

Egy sérült vadmacskát mentettek a Desedánál a 67-es gyorsforgalmi út egyik hídpillérénél.

Góz Lilla

Pintér Attila gépkocsijával járt arra és észlelte az elütött állatot, amelyet biztonságosabb helyre terelt, majd Lanszki Józseffel merítő szákkal felszerelkezve begyűjtötték.

– Sajnos nem először találtam itt elütött vadmacskát, kettő állatnak nem tudtam már segíteni – tette hozzá Pintér Attila. A befogást követően egy ládában szállították állatorvoshoz.

– Nagyon élénk a tekintete és reagál az emberi jelenlétre, sajnos a hátsó lába megsérült, kapni fog gyógyszereket és a röntgen felvétel dönti majd el, hogy meg kell-e műteni – mondta el Lanszki József, a SZIE Kaposvári Campusának tanára. Hozzátette: a vadmacskát átadják Pintér Andrásnak, a Duna-Dráva Nemzeti Park természetvédelmi őrének.

– A gondozás alatt heteken át a kifutóban fotócsapdával figyeljük meg mozgását, viselkedését, de a végső cél, hogy gyógyultan szabadon engedjük – mondta el Lanszki József.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában