letartóztatás kilátásban

2021.01.13. 10:42

Otthagyta a saját sajtótájékoztatóját

Újabb sajtótájékoztatót szervezett kedden a pécsi Tüke Buszt érintő csalás másodrendű, holland–magyar kettős állampolgárságú vádlottja, mert nem akart részt venni a Kaposvári Törvényszék előkészítő ülésén.

Kovács Gábor

Már korábban is kijelentette, hogy az igazságszolgáltatás áldozata, és ezt kedden is megismételte. Egy 2015-ös pécsi közbeszerzés miatt emeltek vádat gazdasági csalás címén két férfi ellen, illetve a harmadik társukat pénzmosással vádolják. Mintegy 110 autóbuszt szerzett volna be a Tüke Busz Zrt., hogy lecseréljék a buszflottájukat. Hollandiában a Volvótól 2,8 milliárd forintos ajánlatot kaptak. Az ügyletben közvetítőként vett részt egy cég, melyet Csengő András képviselt. A vád szerint félrevezették a testületet, és felértékelték a buszok árát. Az elsőrendű vádlott, a Tüke Busz korábbi vezérigazgatója nem ismerte el bűnösségét, míg a harmadrendű vádlott kedden elfogadta a felfüggesztett börtönbüntetést.

A másodrendű vádlott, Csengő András a sajtótájékoztató közben elrohant, ezért a törvényszék a letartóztatását rendelte el, valamint az ügyészség és az elsőrendű vádlott ügyvédje kérte, hogy elmeorvosi vizsgálatnak is vessék alá. Indítványozták, hogy az elsőrendű vádlott védőjét zárják ki az eljárásból, mert megbízási szerződése van a jelenlegi pécsi helyhatósággal önkormányzati cégek átvilágítására, és a Tüke Busz hasonlóan önkormányzati cég.

Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában