videó

2021.02.16. 13:53

Letartóztatták az istvándi uzsorást

Néhány nappal ezelőtt egy újabb dél-somogyi uzsora-bűncselekményt derítettek fel a barcsi rendőrök, a határ menti falvakban ugyanis többször előfordult már, hogy nélkülözőket hálóztak be uzsorások.

K.G.

A napokban elfogott 43 éves férfi kamatos kamatra adott kölcsönt, de végül kommandós egységekkel együtt ütöttek rajta a rendőrök az otthonában, nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket foglaltak le tőle. A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége ezután indítványozta az istvándi férfi letartóztatását. A vádhatóság szerint a gyanúsított 2020-től kezdődően rendszeres haszonszerzésre törekedve, több környékbeli rászorult helyzetét kihasználva olyan kamatos kölcsönt adott részükre, amely alkalmas volt arra, hogy a sértetteket súlyos nélkülözésnek tegye ki.

A kaposvári rendőrök az előkészített akció után őrizetbe vették a férfit és tettek előterjesztést letartóztatására. Az ügyészség indítványának a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, miután azt látták, hogy szabadlábon megnehezítené a bizonyítást, és esetleg újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában